logo
arrow_backGeri

Partilerin kullanacağı sloganlar belli oldu

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayan partiler, tanıtımda kullanılacak sloganları belirledi.

Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere doğru hızla ilerlerken siyasi partiler ise çalışmalarını sürdürüyor. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylıkları olmak üzere pek çok büyükşehir ve il belediye adaylıklarını kamuoyuna açıklayan partiler, kampanya çalışmalarında kullanılacak sloganları açıkladı.

Seçim beyannamesini ilk açıklayan AK Parti, “Türkiye Bilir Gerçek Belediyecilik AK Parti’dir”, MHP, “Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin”, İYİ Parti, “Mecbur Değilsin”, Saadet Partisi, “Saadet İş Başına, Haydi Bismillah”, Hüda Par ‘Bizimle Olur’, Yeniden Refah Partisi, “Ahlaklı Belediyecilik”, CHP ise “İşimiz Gücümüz Türkiye” sloganı ile seçmen karşısına çıktı.

Yerel seçimlere neredeyse bir ay kadar bir süre kaldı. Ancak siyasi partilerin seçim yarışında en dikkat çeken konu ise kullandıkları seçim sloganları oluyor. Her seçimde dikkat çeken hatta seçmende önemli bir etki bırakan seçim sloganları ve müzikleri bazı seçimlerde çok ön plana çıkarken, bazı seçimlerde ise pek de dikkate alınmıyor. Yerel seçim çalışmaları doğrultusunda sahaya inen adaylar, partilerinin belirlediği seçim kampanyası kapsamında kullanılacak sloganlarını belirledi.

Siyasi partiler seçim sloganlarını duyurdu

Yerel seçim çalışmaları kapsamında parti genel merkezlerinde adaylarını kamuoyuyla paylaşan partiler, tanıtım çalışmalarına hız verdi. Reklam, afiş ve sloganlarını belirleyen partiler, seçmeni ikna etmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu doğrultuda seçim beyannamelerini açıklayan AK Parti “Türkiye Bilir Gerçek Belediyecilik AK Parti’dir” sloganını belirlerken MHP “Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin”, İYİ Parti “Mecbur Değilsin”, Saadet Partisi “Saadet İş Başına, Haydi Bismillah”, Hüda Par “Huzur ve Güvenli Şehirler Bizimle Olur”, Yeniden Refah Partisi “Ahlaklı Belediyecilik”, CHP “İşimiz Gücümüz Türkiye” sloganları ile seçmenin karşısına çıktı. Belirlenen sloganlar ile birlikte seçim şarkılarını da paylaşan partilerin çalışmaları seçmenlerde “Slogan savaşları başladı” yorumlarına neden oldu.

İstanbul adayları kendi sloganlarını kullanıyor

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerlerken gözler seçim yarışının kızıştığı İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylıklarına çevrildi. Cumhur İttifakı’nın yoğun bir seçim kampanyası yürüttüğü İstanbul adayı Murat Kurum, “Sadece İstanbul” sloganını kullanırken mevcut BBB ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise “İstanbul’a Hizmette Tam Yol İleri” sloganını açıkladı. Muhalefetin ayrı ayrı girdiği İstanbul’da İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu ise “İstanbul İçin Daha İyisi Var” derken Saadet Partisi’nin adayı Birol Aydın ise “Saadet İş Başına Haydi Bismillah” sloganını kullanacak.

Ankara'da slogan savaşları var

Başkent Ankara’da sahaya inen adaylar, seçmenleri ikna etmek için kampanya çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mansur Yavaş, “Az Laf, Çok İş” sloganını kullanırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik”, İYİ Parti adayı Cengiz Topel, “Bambaşka Ankara” sloganları ile Ankara seçmeninin karşısına çıktı.

Kaynak : Milli Gazete