logo
arrow_backGeri

İmamoğlu’ndan Galatasaray’a ziyaret

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyeti, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta ağırladı.

Başkanımız Dursun Aydın Özbek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Dursun Aydın Özbek, şunları söyledi:

“Bugün çok değerli bir konuğumuz var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu kulübümüzü ziyaret etti. Kendisiyle hem Galatasaray ile ilgili hem de sportif manada ilgili konuları istişare ettik. Ben Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak 1,5 seneyi aşkın süredir görevdeyim. Bu görev süresince Sayın Başkan ile ilişkilerimiz son derece iyiydi. Galatasaray açısından gayet güzel ilişkilerimiz oldu. Kendisi baya yoğun destek verdi Galatasaray’a. Bunun için kendisine özel olarak teşekkür ediyorum. Bu 2024’ün ilk yarısı seçimler ve yarışmalarla geçen bir dönem. Biliyorsunuz Belediye seçimleri 31 Mart’ta, ondan sonra şampiyonluk yarışı var. Şampiyonluk yarışı da en az Belediye seçimleri kadar vatandaşların ilgisini çekiyor. Araştırmalar da bunu böyle gösteriyor. Daha sonra da Mayıs ayında Galatasaray’ın seçimi var. Bir seçim ve yarışma dönemine girdik. Bu dönemde İstanbul için hayırlısını diliyorum. Sayın Başkana da başarılar diliyorum. İstanbul’un sorunları sportif manada 2027 Avrupa Oyunları, 2036 Olimpiyat şehri olarak müracaatımız var. Çok yoğun çalışmayı gerektiriyor. Galatasaray için önemli olan konulardan bir tanesi Sayın Başkandan konuyla ilgili destek de istedik biz Paralimpik Oyunlar için akademiler kuruyoruz. Özellikle bu manada hizmet verecek salonların yapılması için belediyemizin büyük desteğine ihtiyacımız var. 31 Mart geliyor Sayın Başkanım. İnşallah Türkiye için, İstanbul için hayırlı bir sonuç çıkacak. Ben size başarılar diliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray Spor Kulübü’ne, kıymetli başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Bugün de verimli bir sohbetimiz oldu. Biz İstanbul’un çok önemli markaları olan, üç büyük kulübümüzün her konusuyla sürekli iletişim halinde olduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak kulüplerimiz ile iyi bir diyalogla çözümcü diyalogla süreç işletmesinin zeminini her zaman kolladık ve bu yönde açıkçası ben de kulüplerimizden çok karşılık gören bir diyalog biçimi gördüm. Biz de aynı şekilde üç kulübümüzün de lehine ve onların çıkarını kollayan adımlar atmaya gayret ettik. İstanbul dünya markası, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret ettiğimde de söyledim. Bir de İstanbul’un dünya markası olan çok özel markaları var. Bunların başında da bu şehrin üç takımı geliyor. Onların sportif başarıları bizleri çok mutlu ediyor. Üç kulübümüzün sadece futbol takımı değil, sporu, spor kültürü hatta cemiyet yaşamı, toplumsal yaşam adına özel konumları olan kulüpler. Dolayısıyla onların bu toplumun başının tacı olduğunu biliyoruz. Tabii ki sportif yarışlar var bazen iğneleyici ya da karşılıklı sohbetler olabiliyor. Bunlar keyifli olduğu sürece hiçbir problem yok. Hiçbir takımın inşallah birbirinin çok canını sıkan hale dönüşmemesi, centilmenlikle yürümesi dileğimiz. İki takımımızın yarışı var. İnşallah sonucu güzel olur. İyi oynayan kazansın.

Galatasaray Spor Kulübü’nün stadı ve çevresi burada yapılacak spor kompleksi gibi teknik ilişkilerimiz var. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çok yetkili kadroları ile buradaydık. Sayın Başkanımız ve heyeti ile onlar üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk. Aksayan, yürümeyen hiçbir şeyimiz yok ama planlı, takvimli işleri takip ediyor arkadaşlarımız. İstanbul dünya çapında sportif oyunlara ev sahipliği yapması konusunda özenli çabalarımız var ve biz her aşamasında kulüplerimizi bir araya gelerek bilgi sahibi yaptık. Sağ olsun Sayın Başkan bizim bu tür toplantılarımıza eşlik ettiler. 2027 Avrupa Oyunları’nda süreç çok uç noktaya erişti. Karşılıklı imza aşamasında bir zaman dilimi işletiliyor. Bizim asıl hedefimiz İstanbul’a olimpiyatları kazandırma süreci de önemli. Bu noktada özellikle İstanbul’un marka kulüpleri en büyük yoldaşımız, paydaşımız olmalı. Niyet beyanımızı ortaya koyduktan sonra siyaseti, partisi, kurumu olmaz. Topyekün mücadele ile bu mümkün. Biz bunu inşa etmeye gayret ediyoruz. Devletimizin, hükümetin, bütün birimlerini bu yönüyle, mektuplarımızla, çağrılarımızla hep davet ettik ve işin bir parçası olma yolunda bu niyet beyanının karşılık bulmasını istedik. Her ne kadar karşılıklı diyalog masası oluşmamış olsa da hizmette öyle bir tercihleri var ama en azından bizim bu niyet beyanımız Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bakan ve şimdi de İstanbul’daki Sayın aday. Niyet beyanı ile yola çıktığımız 2036 Olimpiyatları’nı sahiplenmişler bu da güzel bir şey. İş amacına ulaşmıştır, gerektiğinde biz bir araya gelmeyi başaran bir milletiz. İnşallah çok gecikmeden onu başarabiliriz.

Sadece Olimpiyat Oyunları değil, Paralimpik Oyunlar meselesi var ki her üç kulübün de bu konuya çok önem verdiğini biliyorum. Galatasaray da bu anlamda çok özenli bir kulüp. Bu yöndeki branşlarla ilgili dayanışmayı üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kulübümüz, Olimpik ve Paralimpik Oyunlara en çok oyuncu veren kulübümüz. Dolayısıyla üç kulüple dayanışmamızla biz bunu çok daha yukarılara çıkartabiliriz. İnşallah 2036’da yeni nesille, pırıl pırıl gençlerimizle, en üst seviyede katılım gösterdiğimiz, madalya elde ettiğimiz tarihe geçtiğimiz bir yılı bu şehre yaşatırız. 2036’da kimin ne olacağı, hangi makamda olacağının bir önemi yok, mesele memleket meselesi. Belki de o günler geldiğinde biz sadece övünerek tribünde izleyici de olabiliriz. Mesele iyi şeyleri üst üste koyarak yapabilmemizdir. İşimizin her aşamasına öyle baktık.

Kulübümüz de neredeyse bugün 120 yaşında. Bir kulüp 120 yaşına geldiyse her aşamasında iyi işleri üst üste koyarak gelmiştir. İyi adımlar atarak, iyi hamleler yaparak, güzel işler yaparak, güzel şeyler söyleyerek inşa edilmesi şart. Sayın Başkana da hem Galatasaray’a hem de İstanbul’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Güzel, verimli bir buluşma oldu. Bugüne kadar yaptıklarımız gibi bundan sonra yapacaklarımıza dair kendileriyle bilgilerimizi paylaştık. Her şeyin hayırlısı. Galatasaray kulübümüze başarılar. Şehrimiz için de hayırlısı olsun.”

Ardından Dursun Aydın Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formayı hediye etti.